Sú miestnosti a interiéry, ktoré potrebujú kvalitnú, odolnú podlahu, ktorá je ľahká na údržbu a vyzerá dobre na pohľad. Takéto vlastnosti majú záťažové podlahy. Svoje miesto nájdu v školských či zdravotníckych zariadeniach, kancelárskych priestoroch, v obchodných prevádzkach, ale aj u vás v domácnosti. Povedzme si niečo o ich vlastnostiach. 

Pri výbere podláh sa hľadí na niekoľko dôležitých aspektov. Záťažové podlahy majú mnoho výhod a vlastností, ktoré oceníte v komerčných i osobných interiéroch. 

Heterogénne odolné podlahy

Záťažové podlahy od výrobcu Gerflor sú heterogénnymi podlahami. Čo to znamená? Heterogénna podlaha ponúka niekoľko výhod – je viacvrstvová, čím sa stáva odolnejšou a kvalitnejšou.

Nášľapná vrstva má približne 1 milimeter, neobsahuje žiadne výplne, tým získava vynikajúcu odolnosť proti poškriabaniu alebo inému povrchovému poškodeniu. Zároveň ponúka vysokú odolnosť proti záťaži, z čoho vyplýva aj názov podláh – záťažové podlahy.

Ďalšou vrstvou podlahy je mriežka zo skleného vlákna, ktoré dodáva podlahe vynikajúcu stabilitu. Na povrchu je podlaha ošetrená povrchovou úpravou Protecsol® mat pre lepšiu a ľahšiu údržbu podlahy. Tento fakt ocenia najmä na miestach, kde sa denne pohybuje mnoho ľudí a podlahu je potrebné čistiť častejšie ako v domácom prostredí. Celková hrúbka podlahy je 2 až 4 milimetre v závislosti od modelu. 

Novinky v záťažových podlahách od Gerflor sú dokonca 5-vrstvové. Na povrchu zostáva povrchová úprava PUR+, ďalej transparentná nášľapná vrstva, tlačený dekor, spomenutá sklená mriežka a kompaktný vinylový podklad.

Farby oživia priestor

Okrem viacerých vrstiev ponúka heterogénna podlaha širokú škálu krásnych vzorov s rôznymi dizajnovými možnosťami. Ak teda hľadáte dizajnovú podlahu, ktorá nebude vyžadovať náročnú údržbu, skúste si pozrieť práve záťažové podlahy.

Nebojte sa farieb, interiér krásne oživia a podporujú kreativitu, v školských zariadeniach či detských izbách, kanceláriách je viac ako vítaná. Farby môžu poslúžiť aj na upokojenie pacienta čakajúceho v čakárni u lekára.

Vybrať si viete z veľkého množstva podláh s vzhľadom prírodných podlahových materiálov i dizajnových kúskov. Neutrálne farby viete využiť v domácom prostredí. Záťažové podlahy sú vhodné aj do vlhkejších miestností – akou je kúpeľňa alebo ich nainštalujte do kuchyne, kde nám občas niečo spadne z rúk. Vďaka odolnosti podlahy sa nemusíte báť o jej poškodenie. Záťažová podlaha je vhodná aj pre ťažšie spotrebiče, neprekvapí vás tak vydutá podlaha po pár mesiacoch využívania.

Nízke náklady na údržbu

Úprimne, všetci hľadáme podlahu, ktorá bude vyzerať dobre, niečo vydrží a nebude finančne ani časovo náročné sa starať o jej údržbu. Záťažové podlahy od značky Gerflor spájajú všetky tieto často vyhľadávané vlastnosti a stali sa tak obľúbenými najmä v komerčných priestoroch.

Záťažové podlahy majú aj vďaka špeciálnej úprave povrchu skvelú odolnosť voči škrabancom, ktoré ľahko vzniknú napríklad pri pohybe stoličkou v kancelárii či v škole, pri tlačení vozíkov v nemocničných zariadeniach.

Akustické vlastnosti podlahy

Nikto nepotrebuje na pracovisku, v škole, v zdravotníctve, či doma nadmerný hluk kvôli podlahe. So záťažovými podlahami viete hluk v miestnosti dokonca znížiť. Zvoľte si akustické podlahy, ktoré dokážu tlmiť hluk v miestnosti. Zvládnu aj utekajúce deti po chodbe na poschodí.

Akustické záťažové podlahy vytvárajú vo väčších i menších komerčných či domácich priestoroch pokojnú atmosféru, tlmia krokový hluk a zlepšujú akustiku v interiéroch. Zároveň majú dobrú nášľapnú vrstvu, ktorá poskytuje pohodlie pri chodení po podlahe.

Cenovo dostupné, dizajnové, ľahké na údržbu a odolné voči poškodeniu, to sú záťažové podlahy, ktoré sa v súčasnosti využívajú najmä v komerčných priestoroch, svoje miesto si však vďaka odolnosti, dlhej životnosti a krásnemu výberu dekorov získavajú aj v domácnostiach.

Radi vám poradíme v prípade akýchkoľvek otázok o záťažových podlahách a ich vlastnostiach.


Váš tím MoDoS