Firma VASCO je neoddeliteľnou súčasťou nadnárodnej firmy Kospan. Vasco patrí medzi najprestížnejších a najkvalitnejších výrobcov nie len v krajine, ale aj v Európe. O perfektný vzhľad a kvalitu vyrábaných dverí a obložkových zárubní sa starajú profesionálni dizajnéri a manažéri, ktorí spájajú najnovšie trendy s požiadavkami zákazníkov. Spoločnosť Vasco kladie na prvé miesto výrobu jednokrídlových a dvojkrídlových interiérových dverí.

Dvere sa delia na 2 základné druhy:

  1. Dvere s rámom z masívneho dreva v kombinácii s MDF materiálom, ktorý je potiahnutý veľmi kvalitným CPL laminátom.
  2. Dvere s rámom z MDF materiálu, ktorý je potiahnutý dekoratívnou fóliou.

MDF je stredne lisovaná drevovláknitá doska s takmer homogénnou štruktúrou. Používa sa predovšetkým tam, kde majú byť hrany alebo plochy profilované.

Konštrukcia dverí je tvorená 3 vrstvami materiálu. Základ tvorí dôkladne vysušené a opracované drevo z ihličnatých stromov. Vnútorná doska je z MDF materiálu a celé dvere sú potiahnuté kvalitným CPL laminátom, ktorý dvere dokonale ochráni. Vďaka tejto premyslenej konštrukcii sa dosiahne, že dvere Vasco majú oveľa lepšie vlastnosti ako majú dvere z masívneho dreva (stabilita tvaru, či vysoká odolnosť voči poškodeniu) Táto masívna výplň dokonale nahradí bežne používanú voštinu alebo odľahčenú drevotriesku.

V ponuke firmy sú dvere kolekcie Faro - ktoré sú ponúkané v dekore CPL laminát a Lisbona, Madera, Porto - ktoré majú okrem CPL laminátu veľmi kvalitné tvrdené sklo ESG ( satinatto, thela). Dvere môžu byť vo variante úplne bez skla až po takmer celé presklené, podľa vlastného výberu. Všetky dvere majú zaoblené spoje a hrany, čo vyzerá veľmi pekne a moderne a sú ponúkané v dekoroch: buk, dub, jelša, mahagón a orech V prípade záujmu je možné vyrobiť na dverách aj vzhľadovo ojedinelý ventilačný otvor. Na dverách sú rozmiestnené 3 strieborné závesy. Dvere obsahujú jednobodový zámkový mechanizmus s roztečou 72 mm, obyčajným zámkom alebo s otvorom na patentnú vložku, poprípade s kúpeľňovým rýchlozámkom. Každý zákazník si môže vybrať, čo sa mu páči a hodí najviac :-)

Pre menej náročných klientov ponúka Vasco takmer rovnako kvalitné, ale lacnejšie dvere značky Braga, Tango a Santiago. Rámy dverí sú plné rámy z materiálu MDF. Do výplne dverí sú použité 4 a 7 mm MDF dosky obojstranne potiahnutá dekoratívnou fóliou alebo s výplňou 4 mm tvrdeného skla (satinatto). Hrany a spoje na dverách sú taktiež zaoblené a dielce sú na hranách zakončené bez spojov, čo umožnila moderná technológia :-) Rozteč na dverách je tiež 72 mm. Dekory fólie: buk, javor, orech morgana, gaštan, čerešňa, biela hladká, dub japonský, merbau. Dvere sa vyrábajú v rôznych variantách, od plných až po dvere takmer celé presklenené. Závesy je možné vybrať v prevedeniach: nikel satén, mosadz, stará meď. Pre moderne zariadené byty, domy, či kancelárie sa hodia dvere Ventura, ktoré sú špeciálne tým, že sú takmer celé zo skla, okrem bočných strán dverí. Vyzerá to veľmi sofistikovane a tieto dvere perfektne presvetlia každú miestnosť, či chodbu. Zámkový mechanizmus má rozteč 72 mm, drevo je potiahnuté kvalitným CPL laminátom a sklo sa dá vybrať vo variantách: matné sklo, číre sklo, matné sklo s priehľadnými štvorčekmi na strednej časti dverí, alebo matné sklo so 4 priehľadnými pásikmi cez šírku skla. Cena dverí je taktiež prijateľná a dekory dverí sú: dub, jelša, mahagón, orech, dub rustikálny, buk, biela, dub kartáčovaný a dub škandinávsky.

Firma VASCO disponuje vysokou kvalitou vyrábaných dverí a z tohoto dôvodu umožňuje kupujúcim záruku až 5 rokov! Vzhľad vyrábaných dverí a zárubní VASCO je na svetovej úrovni a cieľom firmy je stopercentná kvalita za rozumné ceny spojená s maximálnou spokojnosťou svojich zákazníkov.